Iyolah dah dapat TITLE tu memang dalam zon berhati-hati. Sayapun sekarang ni dalam proses men'yelimkan' badan. Hilang satu nikmat makan, doktor nasihatkan jauhkan nasi waktu malam. Tengok je dan makan sayur lauk ajalah. Waduh! waduh! susah gak mulanya. La ni ok dah. Jangan terperanjat setahun akan datang(kalau saya maintain le) slim macam Mak Daro. He he he...
Membelek Buku Resipi (cuti hujung minggu ni) Hidangan Dessert apa kata kita cuba resepi mudah. Campak-campak je. Resepi Pisang Bersalut Tempura (baca dulu resepinya)
5 biji pisang raja/nangka - potong 2
sedikit tempung tempura untuk salut pisang (jenama Nona ke TESCO)
Minyak jagung untuk menggoreng
Sedikit madu (bukan bermadu)
Bahan telur
125 gm tepung serbaguna (agak pakai cawanpun boleh)
250 ml air sejuk
1 biji telur
1/2 sudu teh soda bikarbonat (tak ada stok beli yea..)
Cara
Campurkan telur, air sejuk, tepung dan soda. Kacau rata. Golekkan pisang dengan tepung jagung. Kemudian celupkan dalam adunan telur.
Panaskan minyak dalam kuali dan goreng hingga keemasan. Angkat.
Cairkan madu dalam ketuhan/oven dan tuangkan ke atas pisang panas.
Dah siap pisang goreng bermadu.....senangkan.Boleh tambah satu skop aiskrim atasnya. Cantik.
Saja gempak dengan tajuk ala-ala Jepun gitu. Amacam Tn Haji?.
2.Salam buat semua kekawan dan agar semuanya tabah hadapi dugaan mendatang. Kita tak tahu pula apa ujianNyakan. Mudah-mudahan ada hikmahnya untuk kita hayati dan renungkan bersama.
Akhirnya...
The beauty of friendship
Is that it is based on respect
The joy of friendship
Is that it is based on trust
The strength of friendship
Is that it is based on......LOVE
Selamat Hari Ibu.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan